ABOUT LINKS TAG
MERAHCAMPURBIRU


"And He found you lost and guided you"93:7


To cherish and appreciate, // July 11, 2014
6:11 AM


Assalamualaikum,
Hi,

Kali ini biarkan aku kongsikan yang manis-manis sahaja.
Yang pahit yang pedih yang sedih kita simpan jadi pengajaran.


Antara kumpulan manusia/tempat yang mencetuskan memori pahit manis secukup rasa zaman asasi,

1. 325C

Kalau penat,
Kalau nak baring,
Kalau mengantuk,
Kalau pening,
Kalau perlukan ruang melayan perasaan,
Kalau lapar,
Kalau nak belajar,
Kalau nak bercerita,
Kalau nak bergosip,
Kalau bosan,

Gagah jugak mendaki anak tangga yang dirasakan menguji fizikal dan mental 
semata-mata nak baring atas tilam nipis tak nipis terasa besi katil,
nak kongsi cerita itu ini dengan
teman-teman sebilik yang tidur makan ketawa ngaji kongsi hampir segalanya.


June 2013 - May 2014





2. Menuju block E

Entah kenapa dalam banyak-banyak jalan yang aku tempuh untuk ke kelas, 
paling suka
paling gemar
dan
paling benci pun iya juga ( asal kena kerah tenaga sikit terus benci)


sebelum sampai kelas mesti toleh belakang paling kurang 5 saat,
terus sejuk hati
Mungkin sebab warna daun-daun on both sides
*Bonus point - ada nursery full of babies at the end of the road






3. 336


Yang bikin diriku insecure
Yang bikin diri disayangi
Couldn't ask for more
Definitely one of the sweetest part of my foundation life.




4. Ali B - Za'aba


Main belasah je duduk meja sticker brother.
Well, it's fine as long as bukan duduk berdua dengan brother :p
Ali B yang mulanya jadi sumber kebahagiaan Bebet (sebab nasi briyani)
bertukar jadi
Zaaba , sumber kebahagiaan sementaraku ehem ( obviously not because of the food or pakcik jaga kaunter)


5. (taktau nak kategorikan sebagai apa)



Jangan tertipu dengan wajah manis-manis calon menantu pilihan ni
Segala benda tak masuk akal atau bengong yang aku pernah buat, ni lah teman-temannya
Alah paling nakal pun .................. biarlah rahsia.



6. Musolla KC


Musolla paling luas,
 paling banyak plug,
 paling selesa ,
 paling takda rasa segan terbaring tergolek terguling, 
 r&r kami sebelum atau selepas kelas.

7. Night walk with her

Hilang segala rasa yang tak patut terperuk lama-lama dalam hati
Cukup sekadar dengan dia, ketawa, jalan jalan pusing satu cfs (sebenarnya separuh je sebab aku penakut),
dah cukup bahagia
dah cukup kuat untuk hari esok dan seterusnya

8. Bebet

She's one in a million
Thanks for everything Bet.




0 Comment(s)

To ponder and wonder #1 //
4:12 AM






Kenapa ya kita selalu bercakap dahulu, berfikir kemudian?



0 Comment(s)

Cukup-cukuplah // July 2, 2014
10:28 PM

Assalamualaikum. Hi. 
I kept hitting backspace over and over just now. taip delete taip delete. Actually, I'm not sure where to start. Oh well, alhamdulillah syukur nikmat tuhan berkat doa everyone who cares about me plus my usaha yang tak seberapa and last minute ( macam biasalah) , I managed to graduate from cfs iium pj yeay! Entah kenapa, there's always this little voice inside my head that told me ' Eh yekeeeeer dah tengok betul betul ke slip tu betul ke pass arab tu cik kak ' .
Omg sumpah annoying musti suara syaitonnirojim semata-mata. 
For some reasons, I really want to meet and spank myself during my first semester in cfs . I was so weak and fragile, and pemalas too! . If only I had a small amount of confidence in myself, I can score a better CGPA and even become a better student. I am not saying CGPA is everything. But, when I look back, I am so malu. Malu dengan Allah. Allah dah bagi peluang tapi tak hargai. Malu dengan family. Malu dengan kawan-kawan.  I can do such a better job than that. Just because I flunk my first semester, now hamekau graduate cfs dengan result nyawa nyawa ikan.


I need to wake up. I need to build my confidence. I need to find myself. I need to set my goal. I need to do this for Allah, not only for myself. Cukup-cukuplah rasa insecure dengan orang lain.




0 Comment(s)